درباره «رواداری»

رواداری یک سازمان حقوق بشری است که با دورنمای «افغانستانی برابر و صلح آمیز» و با هدف رشد و نهادینه کردن فرهنگ حقوق بشر، کاهش رنج و درد مردم و به خصوص زنان و دختران افغانستان ایجاد شده است.

رواداری تلاش می کند تا به تقویت جنبش حقوق بشر در افغانستان و نیز جستجوی عدالت و پاسخگویی در ارتباط با نقض حقوق بشر کمک نماید.

 رواداری با افراد و نهادهای مرتبط در داخل و خارج افغانستان همکاری می کند.  

ما چه می‌کنیم؟

  • نهادینه کردن ارزش ها و اصول حقوق بشر در افغانستان از طریق کار مداوم با حامیان و همکاران جدید در داخل و خارج کشور.
  • نظارت مستمر و متداوم بر وضعیت حقوق بشر، جمع آوری معلومات و تهیه گزارش و مستند سازی نقض حقوق بشر با استفاده از ابزار های کار آمد و مصئون.
  • ترویج عدالتِ قربانی-محور و پاسخگویی در خصوص نقض حقوق بشر.

روش کار ما

  •  جمع آوری معلومات جامع، معتبر و به­موقع درباره قضایای نقض حقوق بشر در افغانستان.
  • ارتقای سطح حمایت های ملی و بین المللی از حقوق بشر در افغانستان با استفاده از رسانه ها و دیگر ابزار های سنتی و مدرن اطلاع رسانی به خصوص کارهای فرهنگی و هنری.
  • ایجاد و تقویت هم سویی در سطح ملی و منطقه ای و به ویژه جلب توجه کشور های اسلامی به ضرورت حمایت از حقوق بشر در افغانستان.
  • دادخواهی مشترک با نهادهای منطقه ای و بین المللی برای حفاظت از ارزش ها و اصول حقوق بشر در افغانستان.
  • همکاری با ساختارها و مکانیسم‌های بین‌المللی حقوق بشر برای حمایت مؤثر از حقوق بشر در افغانستان.
  • دادخواهی و تلاش متداوم برای بکارگیری تمام مکانیسم های بین المللی برای تأمین پاسخگویی قضایی و غیر قضایی با هدف مبارزه با فرهنگ ریشه دار مصئونیت

و

  • کمک به گفتمان جهانی حقوق بشر از زمینه و چشم‌انداز مخصوص افغانستان.

اصول ما

ما در کار خود به اصول اساسی ذیل متعهد می باشیم:

  • ما در تمام کارها و فعالیت های خود، رویکرد قربانی- محور را دنبال می کنیم.
  • ما در کار خود از رعایت اصل محرمیت و رازداری و حفظ حریم خصوصی اطمینان حاصل می‌کنیم، خصوصاْ در مورد اطلاعات و ماجراهایی که برای ما روایت می‌شود.
  • ما تبعات احتمالی و پیامدهای انتشار معلومات قربانیان، منابع، و همکاران را بررسی می‌کنیم. ما برای حصول اطمینان از امنیت و مصئونیت همکاران، معلومات را با حساسیت و دقت تمام منتشر می‌کنیم.
  • ما فعالانه رابطه خود را با شهروندان افغانستان در داخل و خارج کشور تقویت می‌کنیم. ما هم چنین سعی می‌کنیم متحدان و حامیانی پیدا کنیم و به این ترتیب زمینه کار جمعی و فعالیت های مشارکتی را ایجاد کنیم.
  • ما به‌طور مستمر نتایج عملی و تاثیر کار خود را بر قربانیان، بازماندگان، و گروه های خود بررسی و ارزیابی می‌کنیم. ما انعطاف‌پذیر هستیم و با نیازهای آن‌ها سازگار می‌شویم.

ارزش‌های ما

ما در کار خود از ارزش‌های ذیل پیروی می‌کنیم:

بی‌طرفی

ما گروهی از افراد با دانش و تجربه مسلکی در حوزه حقوق بشر هستیم. ما این تخصص را در تمام کارهای‌ خود به کار می‌بندیم و اطمینان حاصل می‌کنیم که کارما عاری از هرنوع پیش فرض و جانبداری شخصی باشد. رویکرد ما همواره از این اصول و ارزش‌ها پیروی می‌کند.

احترام به تنوع

ما به تفاوت‌های فراوانی که در افغانستان وجود دارد آگاهیم، از جمله تفاوت‌ها در پیشینه، تجربه، و دیدگاه. ما این تفاوت ها را می‌پذیریم و به آن ارج می‌گذاریم و برای آن احترام قائلیم. ما باور داریم که تنوع یک ارزش و نقطه قوت است. ما تنوع را پاس می‌داریم، و از تنوع تیم‌ خود و دیدگاه‌های‌ خود بهره می‌بریم.

فراگیر بودن

ما باور داریم هر کسی قطع‌نظر از توانایی، جنس، جنسیت، قومیت، دین، و/یا وابستگی سیاسی، باید به تمام منابع، فرصت‌ها، و دارایی‌ها دسترسی برابر داشته باشد. ما تمام تلاش‌ خود را به کار می بندیم تا لایه‌های مختلف هویت را کشف و درک کنیم و در تحلیل‌ خود بگنجانیم. ما از این ارزش اساسی تبعیت می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که در کار نظارت و تمام فعالیت‌های دیگر خود به‌شکلی فراگیر عمل می‌کنیم.

صداقت

ما باور داریم که صداقت برای تشکیل گروه‌ها و برای کار جمعی ضروری است. از نظر ما صداقت یعنی تبادل حقیقتِ آن چیزی که می‌بینیم و بدون آجندا مستندسازی می کنیم. ما صبورانه و با اشتیاق تمام به قربانیان گوش می‌کنیم و در تمام مراحل کار خود و با هر کسی که کار می‌کنیم صادق هستیم.

اعتماد

در چشم‌انداز امیدبخش برای افغانستانی که با همکاری هم در رواداری می‌سازیم، ما تلاش می‌کنیم تا بین شهروندان افغانستان اعتماد و اعتبار ایجاد کنیم. ما می‌خواهیم شهروندان افغانستان بدانند که ما به همه آن‌ها گوش می‌کنیم. ما هر روز کار می‌کنیم تا میان تیم ما و همکاران و شرکای ما اعتماد ایجاد کنیم. ما با بی‌طرفی، فراگیر بودن و صداقت، اعتماد ایجاد می‌کنیم.

آزادی

ما معتقدیم هر کسی باید اراده آزاد خود را بدون آسیب رساندن به زندگی، آزادی، یا وسایل امرار معاش افراد یا گروه‌های دیگر به کار بگیرد. ما باور داریم هر کسی حق دارد سبک و شیوه زندگی خود را انتخاب کند، و ما به این آزادی برای همه احترام می‌گذاریم. ما معتقدیم هر کسی باید بتواند فارغ از ترس، تعصبات، ستم، بی‌عدالتی، و فقر زندگی کند.

برابری و انصاف

ما در عین حال که تفاوت و تنوع شهروندان افغانستان را به رسمیت می‌شناسیم، باور داریم که همه در پیشگاه قانون برابرند. ما از برابری دفاع می کنیم و به تبعیض از هر شکلی و بر هر مبنایی که باشد «نه» می‌گوییم. ما تلاش می‌کنیم پاسخی منصفانه به نیازهای جامعه متنوع افغانستان‌ ارائه کنیم. ما خود را در مورد بی‌عدالتی‌های تاریخی و دوامدار علیه گروه‌های مختلف در افغانستان آموزش می‌دهیم، و یک درک واقع بینانه از نیازهای متفاوت افراد و گروه‌ها را در کار خود شامل می‌کنیم.

یادگیری

ما قبول داریم که ممکن است اشتباه کنیم. ما به شکل فردی و سازمانی، متعهد به یادگیری پیوسته و مداوم هستیم. ما اذعان می‌کنیم که در تعاملات‌ خود با مردم، خصوصا شهروندان افغانستان که برای خدمت به آن‌ها تلاش می کنیم، بهتر یاد می‌گیریم. ما می‌خواهیم از تجربه‌ها، شکست‌ها، زیان‌ها، و انتقادهای گذشته بیاموزیم.

هیئت مشورتی

بیوگرافی برخی از اعضای هیئت مشورتی به دلیل نگرانی های امنیتی درج نشده است.

NSarabi

ناهید سرابی

عضو هیئت مشورتی

ناهید سرابی یک عضو مهمان در «مرکز انکشاف پایدار» مستقر در برنامه «اقتصاد و انکشاف جهانی» در موسسه بروکینگز است. او همچنین مشاور مستقل و یک متخصص توسعه با بیش از ده سال تجربه در بخش پالیسی و پلان‌گزاری انکشاف است.  خانم سرابی پیش از این به حیث معین پالیسی وزارت مالیه دولت جمهوری افغانستان کار کرده است. قبل از تصرف کابل به دست طالبان در آگست ۲۰۲۱، او به حیث عضو هیئت مدیره «جامعه باز افغانستان» مشغول به کار بود. بانو سرابی بعد از استعفا از سمت دولتی، به حیث معاون نماینده برنامه عمران ملل متحد در کابل کار کرد. او همچنین کمیشنر «کمیسیون بین‌المللی صلح همه‌شمول» و  «اصول ابتکار صلح» است. خانم سرابی فوق لیسانس مدیریت انکشاف از دانشگاه رور بوخوم آلمان، و فوق لیسانس اقتصاد کاربردی از دانشگاه میشیگان غربی در آمریکا دارد.

HS

هما سعيد

عضو هیئت مشورتی

دکتور هما سعید، مشاور تحقیق سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر است. بانو سعید همچنین پژوهشگر ارشد در دانشگاه لوون بلژیک است که در آن‌جا مدرک دوکتورای خود را در رشته جرم‌شناسی، با تمرکز بر عدالت انتقالی و جرایم اقتصادی-دولتی در افغانستان، اخذ کرده است. او مولف چندین اثر پژوهشی و پالیسی در زمینه عدالت انتقالی در افغانستان است، از جمله کتاب «عدالت انتقالی و آسیب اجتماعی-اقتصادی: زمین‌خواری در افغانستان» (۲۰۲۲) که از سوی انتشارات راتلج منتشر شد.

RReed

ریچیل ريد

عضو هیئت مشورتی

ریچل رید مشاور، هنرمند و فعال حقوق بشر است. او در حال حاضر تحقیقی را درباره جنایات جنگی برای پروژهٔ «داکت» (The Docket) رهبری می‌کند که بخشی از «بنیاد عدالت کلونی» است. پیش از این او یک مشاور مستقل بود که عمدتآ در افغانستان برای نهادهایی چون سازمان ملل، «سازمان بین‌المللی انکشاف حقوق»، محکمه جزایی بین‌المللی، صندوق ملاله و «مدافعان خط مقدم» کار کرده است. او هشت سال با «بنیاد جامعه باز» کار نموده و اخیراْ رئیس حمایت منطقه‌ای برای منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) بوده است. خانم رید سه سال را در کابل با دیده‌بان حقوق بشر نیز کار کرده است. او ابتدا به عنوان خبرنگار ارشد برای بی.بی.سی به افغانستان سفر کرد، و ۱۳ سال آن‌جا  کار نمود. او دارای مدرک فوق لیسانس هنر و سیاست از کالج گلداسمیتس دانشگاه لندن ، و لیسانس سیاست، فلسفه و اقتصاد از دانشگاه آکسفورد انگلیستان است.

SRahbar

سياوش رهبری

عضو هیئت مشورتی

سیاوش رهبری حقوق دان و کارشناس در زمینه انکشاف حقوقی است. آقای رهبری در زمینه کمک حقوقی و آموزش حقوقی با «بنیاد آسیا» کار می‌کرد و حمایت فنی و مدیریتی در «جامعه باز افغانستان» ارائه می‌کرد. علاوه براین، آقای رهبری در زمینه کمک حقوقی و آموزش حقوقی با «بنیاد آسیا» کار می‌کرد و حمایت فنی و مدیریتی در «جامعه باز افغانستان» ارائه می‌کرد. آقای رهبری به حیث مدیر پروژه و آمر دادخواهی با «بنیاد حقوق بین‌الملل» در کابل و نیویورک و به حیث وکیل حقوق بشر با «مرکز اسناد حقوق بشر ایران» در نیو هیون کنتیکت کار کرده است. او کار خود را به عنوان کار آموز با محکمه جزایی بین‌المللی برای رواندا آغاز کرد. آقای رهبری دارای مدرک جی.دی از دانشکده حقوق دانشگاه تگزاس در آمریکا است.

کارکنان

بیوگرافی اکثر کارکنان به دلیل نگرانی های امنیتی درج نشده است.

Z38A8295

شهرزاد اکبر

رئيس اجرایی

شهرزاد اکبر فعال حقوق بشر و از چهر های شناخته شده و اثرگذار افغانستان است که اکنون در تبعید زندگی می‌کند. خانم اکبر از سابقه مسلکی متنوعی در زمینه‌های حقوق بشر، رسانه و فرهنگ و بسیج جوانان برخوردار است. علاوه بر این،‌ بانو اکبرعضو هیئت مدیره «سرویس بین‌المللی برای حقوق بشر» و عضو «هیئت مشاوران انستیتوت انتقال‌های یکپارچه» می باشد.

خانم اکبر مواردی از جمله تاسیس و اداره یک سازمان مشاوره در کابل، حمایت جامعه مدنی و رسانه‌های افغانستان به عنوان رئیس کشوری «جامعه باز افغانستان»، و کار با دولت در زمینه انکشاف را در کارنامه خود دارد. پیش از تصرف کابل از سوی طالبان در آگست ۲۰۲۱، خانم اکبر رییس «کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان» بود.

بانو اکبر از حقوق بشر در افغانستان، صلح پایدار و عادلانه و پاسخگویی در برابر نقض فاحش حقوق بشر، در سطح بین‌المللی از جمله از طریق شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد حمایت و دادخواهی کرده است. مقالات و آثار خانم اکبر در رسانه‌های بین‌المللی و رسانه های افغانستان نشر شده است از جمله در رسانه های فارن افرز، واشنگتن پست، سی.ان.ان، نیوزویک، جاست سکیوریتی، الجزیره، و ژرونال‌های آکادمیک. خانم اکبر دارای مدرک ام.فیل از دانشگاه آکسفورد است؛ او پیش از آن لیسانس خود را از کالج اسمیت در آمریکا اخذ کرده است.

Sadaf

صدف

معاون

خانم صدف معاون روادری است. او یک دیپلمات سابق بوده و به عنوان مشاور تجاری در سفارت افغانستان در بروکسل خدمت کرده است. علاوه بر این، او در هشت سال گذشته در سمت‌های مدیریتی ارشد کلیدی در سازمان‌های دولتی و غیردولتی خدمت کرده است. صدف به عنوان مدیر تجزیه و تحلیل پالیسی سکتوری در وزارت دارایی خدمت کرد، جایی که توسعه برنامه اولویت ملی برای توسعه بخش خصوصی (PSD NPP) را رهبری می‌کرد. صدف برای بیش از چهار سال به عنوان مدیر پروژه ها در برنامه تسهیلات آب و هوایی سرمایه گذاری حرکت/افغانستان که توسط DFID تمویل می‌شود، کار کرد و در آنجا پروژه های اصلاحی را در سطح ملی (مانند اصلاحات مجوزهای تجاری، توسعه سیستم ثبت اعتبار در بانک مرکزی) و ایجاد واحد مشارکت عمومی و خصوصی در وزارت مالیه افغانستان) آغاز کرد. او همچنین تجربه کار در USAID را به عنوان مدیر پروژه منطقه ای برای پروژه PROMOTE در حمایت از مشاغل تحت مالکیت و رهبری زنان دارد.

صدف تحصیلات تکمیلی خود را در رشته سیاست عمومی با تمرکز بر اقتصاد سیاسی بین‌الملل از مدرسه سیاست عمومی ویلی برانت در دانشگاه ارفورت آلمان دنبال کرده است. او دارای لیسانس اقتصاد از پوهنځی اقتصاد پوهنتون کابل است. صدف، علاوه بر زبان های بومی و ملی، به انگلیسی مسلط و با زبان آلمانی و فرانسوی در حد متوسط آشناست.

حامیان مالی

Ministry of Foreign Affairs, The Netherlands

Ministry of Foreign Affairs, Norway

Swiss Federal Department of Foreign Affairs

Rockefeller Brothers Fund

Open Society Foundations

تمامی مطالب منتشر شده در این وب سایت توسط روادری تهیه شده است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه نهادهای تمویل‌کننده نیست.

محتوا:

گزارش‌ها

بیانه‌های خبری

چندرسانه‌ای

مقالات

درباره رواداری

همکاری با رواداری

تماس

رواداری را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

Search